Har du nogensinde lagt rigtig mærke til formen på din hoveddørsnøgle eller studeret farvekombinationen på din madkasse? Det er sjældent, sat vi rigtig får iagttaget detaljerne i vores hverdagsomgivelser, bla. vores taskes indhold, men med denne øvelse kan du få øjnene op for form, farve, størrelser, materialer, osv. Ved at arrangere taskens indhold på en måde, du ellers ikke vil gøre normalt, ser du de visuelle kvaliteter. Mandala-formen er en god ramme, fordi den er symmetrisk, og du dermed skal forholde dig til, om der er noget der kan danne “par” i spejlingen (et objekt der har samme størrelse, farve, osv.)
Som kunstner har jeg selv lavet adskillige mandala-værker sammen med en fotograf – dels på gaden på Østerbro, dels på Københavns Universitet. I denne sammenhæng blev værkerne næsten en antropologisk kommentar.
Jeg har også med stor succes gennemført projektet med elever i folkeskolen, og her har det vist sig at være en rigtig god samarbejdsøvelse. Det kan f.eks. være, at to taskers indhold skal spejle hinanden i mandalaen. Som workshop på skoler skal eleverne tegne deres mandala i 100% størrelse, og de kan derfor bruge de konkrete elementer som skabeloner. Som tegnelærer kan jeg vejlede dem i brug af tegnematerialer (f.eks. tusch eller farveblyant) for at opnå det rette udtryk, samt tegning af skygger, osv.
Ring eller skriv for at høre nærmere om muligheder ifh. til jeres udgangspunkt (målgruppe, tidsramme, antal deltagere, osv).
Tlf.: 60940031 – kontakt@christinabruunolsson.dk