I dette skønne solskinsvejr må der is til, og jeg stod derfor forleden på dette gadehjørne på Østerbro og nød to skønne, håndmalede facadeskilte; eet fra vor tid og en særdeles gammel version, som tydeligvis er blevet skånet, når gavlen er malet gennem årerne. Heldigvis … af både historiske, håndværksmæssige og ikke mindst nostalgiske grunde:
Det er heldigvis ej heller et sjældent syn at se bevarede og flotte, vedligeholdte, håndmalede skilte fra en svunden tid, nye stærkt inspirerede udgaver og alternative versioner i moderne form og udtryk. Alle har de tilfælles, at de er malet direkte på bygningernes facader og gavle:
Da der er rigtig mange eksempler at tage af, besluttede jeg mig for dogmet; at tage foto-eksempler på en enkelt lille tur i byen, men kun hvor der var to håndmalede skilte ved siden af hinanden, og det blev bla. til flg. fire steder:
Nogle af gadens meget flittige og dygtige helte er CopenhagenSigns. Besøg hjemmesiden, eller deres facebook– og instagramprofil og få det daglige lir leveret lige til skærmen, eller tag forbi Mood Food på Istedgade og se nedenstående imponerende samling ved selvsyn:
Det håndmalede udtryk signalerer dels nostalgi men også kvalitet og ægthed. Man står virkelig ved sin biks, når dens navn nærmest er tatoveret på facaden, og det har en mere permanent karakter end et trykt skilt på en plade, der blot kan tages ned og flyttes.
Også håndmalede skilte på butiksvinduer er blevet meget populære, og de har derimod den fordel, at de med lethed kan vaskes af. De bruges derfor ofte til midlertidige tilbud eller ved events som eksemplet herunder i midten i anledning af Distotion på Vesterbro. Alle tre eksempler er helt friske bud på vinduesskiltning malet af Malene Hald for Sticks’n’Susch på hhv. Nansensgade, Istedgade og Gl. Kongevej.
Er man samler af de oprindelige, gamle og nu patinerede, håndmalede facadeskilte, kan det være værd at søge på #ghostsign – her er der virkelig guld at finde, hvis man ikke er heldig selv at komme forbi at ægte eksemplar. God tur 🙂
One Comment