I anledning af, at vi nu går foråret i møde med et spirende og blomstrende udeliv, vil jeg præsentere mandala-kunstneren Mie Buch Andersen, som jeg for nylig fandt på de sociale medier, og hvis aktivitet jeg siden har fulgt med stor interesse på Instagram – for sikke en skønhed og mangfoldighed hun kan skabe ud af blomster, planter, blade, grene, bær, o.lign.
Jeg har set flere mandala-kunstnere, der tager udgangspunkt i naturens materialer, men Mie Buch Andersen har noget helt særligt, som skiller sig ud fra mængden. Trods mandalaernes meget forskellige størrelser og placeringer (udenfor på græs, jord og asfalt, eller indenfor på ensfarvede baggrunde) fremstår hendes mønstre mere grafisk enkle og originaliteten i brugen af former og farver fremgår dermed tydeligt.
Mie Buch Andersen har lavet mandalaer i mange år. Hun fortæller, at det startede med, at hun sammen med nogle venner skrallede gadekridt fra Tiger-butikkernes containere og derfor startede mandala-karrieren med tegnede mandalaer. Mandalaen er oprindeligt et religiøst symbol og formen bruges i flere terapimæssige sammenhænge. Mønstret fascinerer dog også mange pga. sin æstetisk og som grafisk designer ser jeg rigtig mange muligheder med mønstret i formidlingsmæssig sammenhæng, hvilket jeg har beskæftiget mig en del med det sidste års tid og vil fortsætte med.
Hvad enten fascinationen kommer fra den ene, anden eller tredje vinkel er det en oplagt mulighed til at komme ud i foråret og lave mandalaer og husk at se rigtig godt efter – måske er du heldig at komme forbi een af Mies mandalaer på gaden eller i een af byens parker. Og indtil da kan du følge hendes aktivitet på Instagram; “Naturcirkler”.